Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Overdekt publiek sportfaciliteiten center

Door: Abdulaziz Hamarasheed
2 september 2020
Gemeente Den Haag | 2 nov. 2020, 12:20

Sporten in de Binckhorst is een belangrijk onderwerp. We gaan geen heel apart sportcentrum bouwen, wel zijn er kansen om het te combineren met de school. Daarnaast willen we een leef-vriendelijke buitenruimte en zullen dat combineren met sport. Dit wordt meegenomen in de schetsen openbare ruimte.

Het zou een innovatief en gezonde stap zijn om een overdekt publieke sportcentra met gratis zaalverhuur voor de bewoners te regelen.

Het is een idee die past bij de SDG’s van 2030. Het bied gezonde uitkomsten voor mensen en milieu. Het past bij de nieuwbouw omgeving. 

Het idee is primair voor inwoners van Den haag en Voorburg. Buitenlandse studenten horen niet bij de doelgroep. Voor deze doelgroep zijn er namelijk al genoeg faciliteiten binnen hun onderwijsinstituut en publieke sportclubs. 
Doelgroep is dus kinderen en volwassenen afkomstig uit den haag, die geen buitenlands student zijn. 

Het zou dan mooi zijn als het een overdekt sportzalencentrum is. Een squashzaal, basketballzaal, zwembadruimte, zaalvoetbal ruimte, zaalhockey en bokszaal zouden primair staan. 
andere sporten zouden in de lege zalen uitgevoerd kunnen worden. 

het zou ook ideaal zijn als jonge sportbegeleiders deze zalen zouden kunnen reserveren, om sportlessen te geven aan kinderen en oudere doelgroepen. Hiervoor zou een strak planning systeem gemaakt kunnen worden mbv planningspftware die al gebruikt word door de gemeente. 

Een betere gezondheid en welzijn onder haagse en voorburgse inwoners is het streefdoel. 

De zaal zou overdekt het beste functioneren aangezien het omringd is door drukke wegen. 
Tijdens het sporten zijn de longen het meest actief en het zou ten koste gaan van de gezondheid van de sporters als de zalencentrum niet overdekt is. 

een zuivere en makkelijk te onderhouden klimaatinstallatie voor dit gebouw is een vereiste. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Heb je een goed argument voor? Laat je stem horen!

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel