Aan de ontwikkeling van private kavels wordt geëist dat er minimaal 40% van de voetprint terugkomt als buitenruimte, dat bijdraagt aan de biodiversiteit, wat resulteert in flinke (soms publiek toegankelijke) groene daktuinen op de kavels. Hier vallen ook balkons onder.
Uit de plankaart openbare ruimte Binckhorst (in RIS303175) blijkt dat er diverse robuuste groenstructuren komen, het Waterfrontpark. Dwars daarop de groene klimaatlinten, met onder andere een verbinding naar de groene Begraafplaatszone. Daarnaast zijn er vele doorlopende boomstructuren ingetekend. Aan de ontwikkelaars wordt gevraagd hierop aan te sluiten.
Op 14 oktober is een bottom-up initiatief gestart: Bincks Groen. I’M BINCK, projectontwikkelaars, Provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag hebben dit opgezet, om gezamenlijk met alle belanghebbenden en geïnteresseerden in de Binckhorst te brainstormen over de kansen voor en van groen in de Binckhorst. Ook op en aan de gebouwen.
https://imbinck.nl/2020/09/28/aftrap-initiatief-bincks-groen/
En zie ook: https://denhaag.raadsinformatie.nl/modules/13/Overige%20bestuurlijke%20stukken/524461
trapsgewijs omhoog bouwen ,zodanig dat elke bewoner een comfortabel breed balkon heeft en groen kan gebruiken als isolatie
als argument dat ik voor mijn goede idee ben is omdat er op 10 sept 2020 in NRC staat: bij recensie architectuur:HET EERSTE GOEDE GEBOUW OP DE ZUIDAS = THE GEORGE van architect Liesbeth van der Pol een joyeus feestelijk gebouw met terrassen (onder) en balkons(boven) met hangende planten.
Dit soort ideeen moeten we omarmen en niet de blokken dozen met armetierige balkonnetjes alleen om geld te besparen maar wel dus zonder enig leefcomfort
Ja eens trapsgewijs met balkons en veel groen. Is ook mooie overgang van Voorburg naar de meer industriële Binckhorst.
“Bellevue terraswoningen Utrecht “