Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

meer winkels

Door: Evin Turksever
15 september 2020
Gemeente Den Haag | 2 nov. 2020, 12:12

Hartelijk dank voor uw bericht. We hebben uw vraag besproken met onze adviseurs economie en collega's vanuit uw gemeente Leidschendam-Voorburg. Zij geven hierbij aan dat er op dit moment geen voorkeur is voor een grote supermarkt in de Binckhorst. Er zijn namelijk zorgen dat dit kannibaliserend zal werken t.a.v. de supermarkten en winkels in de Julianabaan en het Huygenskwartier/Voorburg-West.
Wel hebben we begrepen dat er op dit moment nog wordt gezocht naar een derde supermarkt in het lagere segment in de Julianabaan.
Eventueel zou er wel een kleinere supermarkt mogelijk zijn in het gebied, maar op dit moment laat het huidige omgevingsplan (het planologisch kader) dit niet toe. Een eventuele grote supermarkt/ winkelgebied zal worden onderzocht bij de verdere ontwikkeling van de Binckhorst.

Wat nog echt mist in het plan is een gebied waar winkels zich kunnen vestigen. Denk aan de supermarkt, slijterij, drogisterij, kapper...

De Binckhorst is een hele leuke plek om te wonen, maar wat er echt nog mist is een gebied waar winkels en ondernemers zich kunnen vestigen. Zelfs voor de supermarkt moet je nog naar een andere wijk fietsen of lopen. Ook zou een slijterij of avondwinkel erg handig zijn. Daarnaast als er meer mensen hier gaan wonen, zouden ander soort winkels, bijvoorbeeld een apotheek of een drogist, erg handig zijn om in de buurt te hebben. Kers op de taart: een plein voor een wekelijkse markt! 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Rinaldo Bertossa | 26 september 2020 15:32

Volgens mij is dit ook het plan (punt 1.6 van de Visie Maanweg): 'De nieuw te realiseren
woningaantallen bieden tegelijkertijd draagvlak
voor nieuwe voorzieningen die het bestaande
aanbod aanvullen. In het deelgebied Maanweg
wordt oa een kindercentrum voorzien met een
basisschool en creche, evenals een horecavoorziening, supermarkt en kleinschalige sporten zorgvoorzieningen.'
Er is nog veel ruimte voor winkels, (bv. langs de Binckhorstlaan).



Harry Hoogbouw | 29 september 2020 13:49

Juist avondwinkels geven het gebied aanloop in de avond en zorgt ervoor dat de sociale veiligheid dan verhoogt wordt! Goed plan dus.



Nicole Dijkstra | 1 oktober 2020 00:38

Winkels voor dagelijkse boodschappen en benodigdheden of charmante kleine boutiques. Niet 6 telefoonwinkels of repairshops naast elkaar.
kade of plein geschikt maken voor wekelijkse markt



Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
f Veldhuizen | 19 september 2020 10:53

supermarkt, kapper, drogist goed plan! Avondwinkel geen goed idee want er is al genoeg ‘gedoe’ in deze wijk in de avond. Op de avondwinkel in Voorburg worden ook regelmatig overvallen gepleegd, geeft geen gevoel van veiligheid als je daar in de buurt woont, dus het lijkt me geen goed idee dat hier ook te starten



Login om verder te gaan



Cancel