Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Versmal Maanweg na opening Rotterdamse Baan

Door: Lodewijk van Vliet
30 september 2020

Versmal de Maanweg direct na openstelling van de Rotterdamse Baan door (tijdelijk) een vrije busbaan aan te leggen

In alle plannen is aangegeven dat de Maanweg een lagere verkeersintensiteit moet krijgen. Enerzijds door de aanleg van de Supernovaweg, anderzijds door de aanleg van de Rotterdamse Baan. 
Na de openstelling van de Rotterdamse Baan kan er naar de automobilisten een signaal worden afgegeven dat hier de leefbaarheid kan worden vergroot. Door de Maanweg (tijdelijk) te voorzien van een vrije busbaan voor de lijnen 26 en 28 tussen de Verlengde Melkwegstraat en de Westenburgstraat/Regulusweg kunnen deze lijnen filevrij van en naar Station Voorburg rijden.
De vele opstoppingen op de Utrechtsebaan ter hoogte van de oprit Voorburg en de weefvakken naar Utrecht, Amsterdam en Rotterdam werken door naar de congestie in de Binckhorst, met name Maanweg, waardoor de lijnen 26 en 28 regelmatig moeten omrijden of zelfs uit de dienst worden genomen. Gebruikers van het openbaar vervoer rond de Maanweg/plein blijven dan verstoken van deze voorziening. 
De tijdelijke vrije busbaan heeft ook nog een positief neveneffect voor het fietsverkeer, dat er nu maar bekaaid afkomt op de Maanweg. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Heb je een goed argument voor? Laat je stem horen!

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel